Matkalla minuksi -projekti on lähtenyt liikkeelle auttamisen halusta ja kokeilusta yhdistää voimavaroja ja osaamista. Ideanamme on tukea elämän käännekohdassa tai karikossa kulkevaa Matkailijaa ja auttaa häntä löytämään parempia puolia itsestään, avata sisäisiä lukkoja ja vahvistaa omaa minää, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Projektissa emme vie ketään perille, mutta toimimme hetken maamerkkinä ja tuemme taivalta.

Projekti koostuu pienryhmästä, joka kokoontuu kymmenen kertaa. Näissä kahden tunnin tapaamisissa mieltä ja kehoa avataan erilaisten joogaharjoitusten avulla. Kaikilla kerroilla tehdään myös luova taideharjoitus käyttäen eri materiaaleja ja tekniikoita, kuten maalausta ja savityöskentelyä. Tämän lisäksi ryhmä kokoontuu stylistin kanssa, joka auttaa katsomaan tarkemmin omaa kehonkuvaa ja löytämään siitä parempia puolia. Jokainen osallistuja saa myös värianalyysin ja ideoita oman tyylin päivittämiseen.

Matkalla minuksi -projektin taustavoimana toimii Kumppanuustalo Artteli, joka antoi käyttöömme tilat niin jooga- ja taideharjoituksia kuin myös stailausluentoja varten. Bonuksena Matkailijat pääsevät kokeilemaan ilmajoogaa Joogastudio Lentävässä Matossa.

Ensimmäiseen projektiimme emme lähteneet luomaan selkeää kohderyhmää. Halusimme nähdä, keissä se herättää kiinnostusta ja millaisia tarinoita kohtaisimme. Lopulta matkallemme lähtivät kahdeksan eri-ikäistä, erilaisessa elämän vaiheessa olevaa naishenkilöä.

Tässä blogissa avaamme Matkailijoiden mietteitä, kokemuksia ja projektissa käytettyjä elementtejä kuvin ja sanoin. Kyseessä on hyvin henkilökohtainen, sisäinen ja hitaasti aukeava prosessi ja siksi jokainen Matkailija tuo esille vain sen, mitä itse haluaa. Yksityisyyden suojaamiseksi kaikki Matkailijat kulkevat projektissa salanimellä.Tervetuloa mukaan!AnnaTutustumme myös Annaan, joka on matkallaan seuraavanlaisessa vaiheessa:

"Olen 29-vuotias nainen, haaveilija ja elämän pienistä iloista nautiskelija. Tällä hetkellä olen innostunut luonnossa liikkumisesta ja kehon ilmaisun kehittämisestä capoeiran, tanssin ja joogan muodossa. Antoisaa on myös ystävien kanssa vietetty aika, koska he ovat kuin peilejä itselle.

Unelmoin siitä, että eläisin yhä enemmän kuunnellen omaa intuitiotani tässä hetkessä, suuremmin suunnittelematta tulevaa tai elämättä menneessä. Sillä tavalla mielestäni parhaat jutut löytyvät elämään. Nyt muutamia kuukausia työttömänä oltuani huomaan haaveilevani taas matkustelusta tai vapaaehtoistyöstä ulkomailla, haaveilin niistä jo vakityössä ollessani, mutta muutamat pitempiaikaiset projektit ovat vielä siirtäneet niiden toteutumista. Kolmekymppisten lähestyessä otin asiaksi toteuttaa useamman pienemmän haaveen. Olin esimerkiksi viikon vaelluksella Lapissa ja 70 km taivallus oli avartava sekä puhdistava kokemus. Nyt toteutuneiden haaveiden jälkeen on tilaa uusille unelmille.

Haluan mennä mukavuusalueeni ulkopuolelle, löytää itsestäni uusia puolia ja kokeilla rajojani. Toisaalta mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen ei aina tarvitse uusia elämyksiä, vaan voi tarkoittaa yhtä hyvin pysähtymistä itsensä kuuntelulle ja tuntemusten havainnoinnille. Se ei aina ole niin helppoa ja yksinkertaista.

Osallistun mielenkiinolla kurssille, koka olen tietämättäni kaivannut jotain tälläistä pientä piristystä elämäni. Haluan myös herätellä lisää luovuutta elämääni joogan ja taideterapian keinoin. En ole taiteillut sitten lukion, enkä ole aiemmin kokenut sitä omaksi ilmaisumuodokseni, mutta nyt halusin tarttua haasteeseen. On myös mukava päästä päivittämään tyyliasiat ajantasalle stylistin avustuksella ensimmäistä kertaa elämässä."