Matkalla minuksi -projekti on lähtenyt liikkeelle auttamisen halusta ja kokeilusta yhdistää voimavaroja ja osaamista. Ideanamme on tukea elämän käännekohdassa tai karikossa kulkevaa Matkailijaa ja auttaa häntä löytämään parempia puolia itsestään, avata sisäisiä lukkoja ja vahvistaa omaa minää, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Projektissa emme vie ketään perille, mutta toimimme hetken maamerkkinä ja tuemme taivalta.

Projekti koostuu pienryhmästä, joka kokoontuu kymmenen kertaa. Näissä kahden tunnin tapaamisissa mieltä ja kehoa avataan erilaisten joogaharjoitusten avulla. Kaikilla kerroilla tehdään myös luova taideharjoitus käyttäen eri materiaaleja ja tekniikoita, kuten maalausta ja savityöskentelyä. Tämän lisäksi ryhmä kokoontuu stylistin kanssa, joka auttaa katsomaan tarkemmin omaa kehonkuvaa ja löytämään siitä parempia puolia. Jokainen osallistuja saa myös värianalyysin ja ideoita oman tyylin päivittämiseen.

Matkalla minuksi -projektin taustavoimana toimii Kumppanuustalo Artteli, joka antoi käyttöömme tilat niin jooga- ja taideharjoituksia kuin myös stailausluentoja varten. Bonuksena Matkailijat pääsevät kokeilemaan ilmajoogaa Joogastudio Lentävässä Matossa.

Ensimmäiseen projektiimme emme lähteneet luomaan selkeää kohderyhmää. Halusimme nähdä, keissä se herättää kiinnostusta ja millaisia tarinoita kohtaisimme. Lopulta matkallemme lähtivät kahdeksan eri-ikäistä, erilaisessa elämän vaiheessa olevaa naishenkilöä.

Tässä blogissa avaamme Matkailijoiden mietteitä, kokemuksia ja projektissa käytettyjä elementtejä kuvin ja sanoin. Kyseessä on hyvin henkilökohtainen, sisäinen ja hitaasti aukeava prosessi ja siksi jokainen Matkailija tuo esille vain sen, mitä itse haluaa. Yksityisyyden suojaamiseksi kaikki Matkailijat kulkevat projektissa salanimellä.Tervetuloa mukaan!Peppi

Yogart, matkalla minuksi

Yogart, matkalla minuksi

Yogart, matkalla minuksi

Yogart, matkalla minuksi

Saamme seuraamme myös Pepin, joka matkan alussa kertoo tuntemuksistaan näin:

"En tykkää itseni kuvailusta, mutta. Oon sisaruksista keskimmäinen, joka vähän unohtui. Enkä erityisesti haluakaan olla esillä. Enemmän oon sulkeutunut kuin avoin. Tykkään auttaa ihmisiä, en vain aina tiedä että miten. 

En unelmoi erityisesti mistään, joka on osa niitä ongelmia, joiden kanssa muutoin painin. En ole ihan niin flegmaattinen kuin joitain vuosia sitten, mutta kykenen lähinnä tekemään jokseenkin järkeviä ratkaisuja elämäni eteen.

En tiedä minkä rajankaan haluaisin rikkoa. Oon jo vuosia kouluttautunut menemään epämukavuusalueelle mutta en tee sitä kovin tavoitteellisesti. Vaikeinta on ehkä olla myötätuntoinen itselleen, mutta sillä alueella on vaikeintakin rikkoa rajoja.

Kurssilta eniten halusin jotain mielekästä viikottaista toimintaa. Toisaalta halusin kokeilla ilmaista itseäni jotenkin muutoin kuin verbaalisesti. Kaikki muut(kin) ilmaisutavat on olleet tasaisen heikkoja tähän asti."

Yogart, matkalla minuksi