Matkalla minuksi -projekti on lähtenyt liikkeelle auttamisen halusta ja kokeilusta yhdistää voimavaroja ja osaamista. Ideanamme on tukea elämän käännekohdassa tai karikossa kulkevaa Matkailijaa ja auttaa häntä löytämään parempia puolia itsestään, avata sisäisiä lukkoja ja vahvistaa omaa minää, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Projektissa emme vie ketään perille, mutta toimimme hetken maamerkkinä ja tuemme taivalta.

Projekti koostuu pienryhmästä, joka kokoontuu kymmenen kertaa. Näissä kahden tunnin tapaamisissa mieltä ja kehoa avataan erilaisten joogaharjoitusten avulla. Kaikilla kerroilla tehdään myös luova taideharjoitus käyttäen eri materiaaleja ja tekniikoita, kuten maalausta ja savityöskentelyä. Tämän lisäksi ryhmä kokoontuu stylistin kanssa, joka auttaa katsomaan tarkemmin omaa kehonkuvaa ja löytämään siitä parempia puolia. Jokainen osallistuja saa myös värianalyysin ja ideoita oman tyylin päivittämiseen.

Matkalla minuksi -projektin taustavoimana toimii Kumppanuustalo Artteli, joka antoi käyttöömme tilat niin jooga- ja taideharjoituksia kuin myös stailausluentoja varten. Bonuksena Matkailijat pääsevät kokeilemaan ilmajoogaa Joogastudio Lentävässä Matossa.

Ensimmäiseen projektiimme emme lähteneet luomaan selkeää kohderyhmää. Halusimme nähdä, keissä se herättää kiinnostusta ja millaisia tarinoita kohtaisimme. Lopulta matkallemme lähtivät kahdeksan eri-ikäistä, erilaisessa elämän vaiheessa olevaa naishenkilöä.

Tässä blogissa avaamme Matkailijoiden mietteitä, kokemuksia ja projektissa käytettyjä elementtejä kuvin ja sanoin. Kyseessä on hyvin henkilökohtainen, sisäinen ja hitaasti aukeava prosessi ja siksi jokainen Matkailija tuo esille vain sen, mitä itse haluaa. Yksityisyyden suojaamiseksi kaikki Matkailijat kulkevat projektissa salanimellä.Tervetuloa mukaan!VilmalottaMatkalle lähtee myös Vilmalotta, joka kuvailee itseään seuraavasti:

"Olen 40-vuotias tamperelaisnainen. Sinkku. Eläkeläinen. Sosiaalinen erakko. Haaveilija. Opiskellut terveydenhoitoalalle, mutta intohimona teatteritaide ja kaunokirjallisuus sekä elokuvat. (Opiskellut myös tiedotusopin, mediakulttuurin ja luovan kirjoittamisen perusopinnot. Myös teinimallikurssi käyty.) Saan inspiraatiota ja mielenrauhaa (ja vastauksia minua askarruttaviin kysymyksiin) CMX:n musiikista.

Unelmoin terveestä ja sosiaalisesti vilkkaasta loppuelämästä, jonka aikana löytäisin paikkani tässä maailmassa. Että kokisin itseni pieneksi, mutta tärkeäksi, osaksi suurempaa kokonaisuutta ja voisin helpottaa kanssakulkijoiden taivalta.

Haluaisin madaltaa kynnystä lähestyä uusia, minulle tärkeitä tuttavuuksia ja päästä useammin poistumaan kotoani, jossa minua ei pidättele mikään muu, kuin oma itseni ja pelkoni.

Odotan kurssilta uusia ihmissuhteita, henkisten lukkojen aukeamista ja tutustumista joogan ja luovuuden saloihin."