Matkalla minuksi -projekti on lähtenyt liikkeelle auttamisen halusta ja kokeilusta yhdistää voimavaroja ja osaamista. Ideanamme on tukea elämän käännekohdassa tai karikossa kulkevaa Matkailijaa ja auttaa häntä löytämään parempia puolia itsestään, avata sisäisiä lukkoja ja vahvistaa omaa minää, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Projektissa emme vie ketään perille, mutta toimimme hetken maamerkkinä ja tuemme taivalta.

Projekti koostuu pienryhmästä, joka kokoontuu kymmenen kertaa. Näissä kahden tunnin tapaamisissa mieltä ja kehoa avataan erilaisten joogaharjoitusten avulla. Kaikilla kerroilla tehdään myös luova taideharjoitus käyttäen eri materiaaleja ja tekniikoita, kuten maalausta ja savityöskentelyä. Tämän lisäksi ryhmä kokoontuu stylistin kanssa, joka auttaa katsomaan tarkemmin omaa kehonkuvaa ja löytämään siitä parempia puolia. Jokainen osallistuja saa myös värianalyysin ja ideoita oman tyylin päivittämiseen.

Matkalla minuksi -projektin taustavoimana toimii Kumppanuustalo Artteli, joka antoi käyttöömme tilat niin jooga- ja taideharjoituksia kuin myös stailausluentoja varten. Bonuksena Matkailijat pääsevät kokeilemaan ilmajoogaa Joogastudio Lentävässä Matossa.

Ensimmäiseen projektiimme emme lähteneet luomaan selkeää kohderyhmää. Halusimme nähdä, keissä se herättää kiinnostusta ja millaisia tarinoita kohtaisimme. Lopulta matkallemme lähtivät kahdeksan eri-ikäistä, erilaisessa elämän vaiheessa olevaa naishenkilöä.

Tässä blogissa avaamme Matkailijoiden mietteitä, kokemuksia ja projektissa käytettyjä elementtejä kuvin ja sanoin. Kyseessä on hyvin henkilökohtainen, sisäinen ja hitaasti aukeava prosessi ja siksi jokainen Matkailija tuo esille vain sen, mitä itse haluaa. Yksityisyyden suojaamiseksi kaikki Matkailijat kulkevat projektissa salanimellä.Tervetuloa mukaan!Ilmassa

*Yhteistyössä Joogastudio Lentävä Matto
ja kuvausassistentti Riikka Seppänen

Kolmannelle tapaamiskerralle matkaoppaamme Leena järjesti pienen erikoisnumeron. Matkailijat pääsivät kokeilemaan ilmajoogaa Joogastudio Lentävään Mattoon. 

Leenan omin sanoin idea sai alkunsa näin:
"Halusin tarjota ryhmäläisille mahdollisuuden tutustua ilmajoogaan Lentävässä Matossa, missä muutenkin ohjailen lajia. Ilmajooga tuo hyvän lisän kurssillani ohjaamiin lattiajoogiin. Sen lisäksi että silkin tukemana saat hyvät venytykset koko kehoon, sen avulla on helppo rikkoa oma rajojaan, esim. päällä seisonta on helppoa ja turvallista silkin ansiosta. Silkki tarjoaa myös tukea ja turvaa; se kannattelee. Sen avulla voi opetella luottamusta; silkki kestää, en putoa. Silkin sisällä saa myös ihanan loppurentoutuksen ikään kuin palaisi takaisin kohtuun."