Matkalla minuksi -projekti on lähtenyt liikkeelle auttamisen halusta ja kokeilusta yhdistää voimavaroja ja osaamista. Ideanamme on tukea elämän käännekohdassa tai karikossa kulkevaa Matkailijaa ja auttaa häntä löytämään parempia puolia itsestään, avata sisäisiä lukkoja ja vahvistaa omaa minää, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Projektissa emme vie ketään perille, mutta toimimme hetken maamerkkinä ja tuemme taivalta.

Projekti koostuu pienryhmästä, joka kokoontuu kymmenen kertaa. Näissä kahden tunnin tapaamisissa mieltä ja kehoa avataan erilaisten joogaharjoitusten avulla. Kaikilla kerroilla tehdään myös luova taideharjoitus käyttäen eri materiaaleja ja tekniikoita, kuten maalausta ja savityöskentelyä. Tämän lisäksi ryhmä kokoontuu stylistin kanssa, joka auttaa katsomaan tarkemmin omaa kehonkuvaa ja löytämään siitä parempia puolia. Jokainen osallistuja saa myös värianalyysin ja ideoita oman tyylin päivittämiseen.

Matkalla minuksi -projektin taustavoimana toimii Kumppanuustalo Artteli, joka antoi käyttöömme tilat niin jooga- ja taideharjoituksia kuin myös stailausluentoja varten. Bonuksena Matkailijat pääsevät kokeilemaan ilmajoogaa Joogastudio Lentävässä Matossa.

Ensimmäiseen projektiimme emme lähteneet luomaan selkeää kohderyhmää. Halusimme nähdä, keissä se herättää kiinnostusta ja millaisia tarinoita kohtaisimme. Lopulta matkallemme lähtivät kahdeksan eri-ikäistä, erilaisessa elämän vaiheessa olevaa naishenkilöä.

Tässä blogissa avaamme Matkailijoiden mietteitä, kokemuksia ja projektissa käytettyjä elementtejä kuvin ja sanoin. Kyseessä on hyvin henkilökohtainen, sisäinen ja hitaasti aukeava prosessi ja siksi jokainen Matkailija tuo esille vain sen, mitä itse haluaa. Yksityisyyden suojaamiseksi kaikki Matkailijat kulkevat projektissa salanimellä.Tervetuloa mukaan!Muovailua

Viime postauksessa kuljimme metsässä. Tämän jälkeen taideharjoituksissa materiaalina käytettiin muovailuvahaa. Nämä teokset eivät jääneet elämään, vaan vaha palautettiin takaisin purkkiin. Työt näkyvät nimettöminä. Regina ja Anna kertovat kertovat muutamalla sanalla taideharjoituksen tunnelmasta.Anna: 

"Ennen muovailuvahatyöskentelyä teimme pienet kirjoitustehtävät, jossa kirjoitimme ylös mitä haluaa, mitä ei halua, mitä tarvitsee ja mitä ei tarvitse. Sen jälkeen siirsimme ajatuksen muovailuvahatyöksi. Aluksi oli haastavaa ilmentää abstraktit asiat konkreettiseksi, mutta lopulta tämäkin työ löysi muotonsa. Työ oli tähänastisista henkilökohtaisin ja samalla tarjosi eniten oivalluksia itsestään ja suunnastaan. Töiden esittelyvaiheessa muutkin pääsivät kommentoimaan työtä, liikuttamaan sen osia ja antamaan uusia näkökulmia ajatuksiin ja huoliin. Samalla muihinkin osallistujiin pääsi tutustumaan syvällisemmin." Regina:

"Se, mitä haluan ja en halua, mitä tarvitsen ja en tarvitse, tekstissä käsitteli perin abstrakteja asioita, joiden saattaminen muovailtavaan muotoon olikin hankalaa. Ahdistavan haastavaa jopa! Olin ajatellut, että maalaisimme jotain, värein olisi ehkä paremmin saanut tuotua esille ajatuksiaan ja tuntemuksiaan. 
Ristiriitaisuuksia on yhä paljon!"