Matkalla minuksi -projekti on lähtenyt liikkeelle auttamisen halusta ja kokeilusta yhdistää voimavaroja ja osaamista. Ideanamme on tukea elämän käännekohdassa tai karikossa kulkevaa Matkailijaa ja auttaa häntä löytämään parempia puolia itsestään, avata sisäisiä lukkoja ja vahvistaa omaa minää, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Projektissa emme vie ketään perille, mutta toimimme hetken maamerkkinä ja tuemme taivalta.

Projekti koostuu pienryhmästä, joka kokoontuu kymmenen kertaa. Näissä kahden tunnin tapaamisissa mieltä ja kehoa avataan erilaisten joogaharjoitusten avulla. Kaikilla kerroilla tehdään myös luova taideharjoitus käyttäen eri materiaaleja ja tekniikoita, kuten maalausta ja savityöskentelyä. Tämän lisäksi ryhmä kokoontuu stylistin kanssa, joka auttaa katsomaan tarkemmin omaa kehonkuvaa ja löytämään siitä parempia puolia. Jokainen osallistuja saa myös värianalyysin ja ideoita oman tyylin päivittämiseen.

Matkalla minuksi -projektin taustavoimana toimii Kumppanuustalo Artteli, joka antoi käyttöömme tilat niin jooga- ja taideharjoituksia kuin myös stailausluentoja varten. Bonuksena Matkailijat pääsevät kokeilemaan ilmajoogaa Joogastudio Lentävässä Matossa.

Ensimmäiseen projektiimme emme lähteneet luomaan selkeää kohderyhmää. Halusimme nähdä, keissä se herättää kiinnostusta ja millaisia tarinoita kohtaisimme. Lopulta matkallemme lähtivät kahdeksan eri-ikäistä, erilaisessa elämän vaiheessa olevaa naishenkilöä.

Tässä blogissa avaamme Matkailijoiden mietteitä, kokemuksia ja projektissa käytettyjä elementtejä kuvin ja sanoin. Kyseessä on hyvin henkilökohtainen, sisäinen ja hitaasti aukeava prosessi ja siksi jokainen Matkailija tuo esille vain sen, mitä itse haluaa. Yksityisyyden suojaamiseksi kaikki Matkailijat kulkevat projektissa salanimellä.Tervetuloa mukaan!Amanda

Yogart, matkalla minuksi

Yogart, matkalla minuksi

Yogart, matkalla minuksiMatkailijoista nuorimpia on Amanda ja hän kertoo itsestään seuraavasti:

"Olen Amanda, nuori nainen Tampereelta. Harrastan vapaaehtoistyötä ja musiikkia.

Odotan kurssilta kivaa tekemistä, uusia ajatuksia ja mielen virkistämistä. Olen valmistunut insinööriksi ja tulevaisuudessa haluaisin tehdä jotain mukavia alani töitä. Haluaisin myös puutarhan jossa voi järjestää juhlia. 
Jooga kiinnostaa minua, olen harjoittanut sitä hyvin vähän ja satunnaisesti. Taideharjoitukset ei ole ennestään tuttua, eikä stailaus, niihin suhtaudun avoimin mielin ja innolla kokea uutta. 

Hakeuduin ryhmään, koska koulun loputtua olen etsinyt elämässä suuntaa ja syksystä asti on ollut ns. suvantovaihe. Kurssista voisi saada energiaa ja mukavia kokemuksia."

Yogart, matkalla minuksi